Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Προετοιμασία γλυκό του κουταλιού κεράσι

Επιτέλους βρήκα χρόνο να αναρτήσω το κερασάκι που μαζάψαμε από το χωράφι του κ. Δημήτρη στη Βεργίνα και έκανα δύο ειδών γλυκό κερασάκι.
Εκείνη τη μέρα μαζέψαμε πετροκέρασα και κεράσι γαλανό. Και έκανα δύο γλυκά. Το πετροκέρασο που είναι πιο σκούρο στο χρώμα και πιο μαλακό στην υφή και το γαλανό που είναι το πιο κατάλληλο κεράσι για γλυκό του κουταλιού.
Δυστυχώς όμως η χρονιά για τους κερασοπαραγωγούς στην Ημαθία δεν ήταν καλή… Όλοι θα θυμάστε το μαϊάτικο χαλάζι και τις βροχές που δεν σταματούσαν ως τις αρχές Ιούνη. Τα  περισσότερα κεράσια χτυπήθηκαν και στρέμματα ολόκληρα πήγαν χαμένα!! Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα είναι καλύτερη χρονιά για το αγαπημένο μας φρούτο.
Απο εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα εχω φτιάξει τρεις φορές κεράσι γλυκό, κερασάδα, μαρμελάδα κεράσι τόσο απο γαλανό όσο και από πετροκέρασο…

Και για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ γαλανού και πετροκέρασου η παρακάτω φωτογραφία μιλάει μόνη της.
2012-05-19 17.49.39

Κάπου εδώ το μάζεμα αρχίζει…
2012-05-19 15.14.14
2012-05-19 15.15.07
μετά το ξεκαθάρισμα….
2012-05-19 15.07.46
2012-05-19 15.04.31
2012-05-19 15.09.56
το χρώμα του γλυκού εξαρτάται από το κεράσι που μαζέψαμε:

α) πετροκέρασο
23-05 004
 23-05 005

BAZAKIA 19-06 028
BAZAKIA 19-06 027
23-05 008 
β) γαλανό
2012-05-19 19.18.17
BAZAKIA 21-06 022
 2012-05-19 19.54.13
23-05 012
 
   BAZAKIA 19-06 032
……….λατρεύω τα βαζάκια μου……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου το σχόλιό σας....